فعالیت سیستم حمل‌ونقلی مناسب، پایین بودن نرخ تعرفه گمرگی، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت سیزدهم این روزها زمینه صادرات برنج از مازندران به بازار هدف ۲۵۰ میلیون تنی کشور روسیه را فراهم کرده است.

خیز مازندران برای تصاحب بازار ۲۵۰ میلیون تنی برنج روسیه

به گزارش قدس آنلاین،  برنج مازندران محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشور روسیه و حتی اوراسیا را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.

صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران دستکم طی یکسال گذشته ترجیع بند اظهارات کارشناسان و مسوولان در سطوح مختلف بود و به همین دلیل در ماه های گذشته اصلاح و بازسازی اراضی شالیزاری برای دستیابی به محصولی بازار پسند در آن سوی مرزها در دستور کار قرار گرفت تا زنجیره صادرات پس از برداشت برنج هم تکمیل شود. ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی مازندران هم بر همین مبنا از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید.

همه این اتفاقات خوشایند و مثبت برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران به ویژه برنج بابرنامه ریزی اصولی در حال محقق شدن است و اکنون مسوولان ارشد استان معتقدند که برنج مازندران توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد.

چندی پیش استاندار مازندران در این ارتباط گفت که صادرات محور شدن برنج استان با بهره گیری از صنایع تبدیلی و شرکت های دانش بنیان باید در کمترین زمان ممکن انجام شود.

سید محمود حسینی پور در بازدید از صنایع تبدیلی شهرستان آمل در جمع خبرنگاران افزوده بود: در زمان حاضر یکی از سیاست های اصلی ما در مازندران در حوزه برنج آن است که محصولی با نشان تجاری معتبر شود.

وی گفت : با استفاده از ظرفیت دانش بنیان مازندران ۱۱ محصول از برنج تفکیک شد که انبوه سازی تولید آن، نقش ممتازی در رونق صادرات خواهد داشت.

استاندار مازندران ادامه داد : دوران خام‌فروشی این محصول باید پایان یابد در غیر این صورت وضع موجود مشکل فروش این محصول ادامه می یابد.

در این پیوند حسینی پور که دوشنبه هفته گذشته در راس هیاتی به روسیه سفر کرده توانست با حضور در سه استان مهم و اقتصادی این کشور حضور یابد و با تشکیل کارگروه های تخصصی مشترک دستاوردهای خوبی در حوزه کشاورزی داشته است که امضای تفاهم نامه صادرات برنج مازندران به روسیه یکی از این دستاوردها است.

مصرف داخلی برنج روسیه سالانه ۲۵۰ میلیون تن است که تنها یک میلیون تن از این میزان مصرف در داخل روسیه تولید و بقیه آن از کشورهای هند، قزاقستان و تایلند تامین می شود. کارشناسان بر این باورند که با توجه به کیفی بودن برنج مازندران نسبت به کشورهایی که روسیه از آن وارد می کند مازندران می تواند بازار مصرف روسیه را تصاحب کند.

آماده صادرات ۱۰ درصد تولید برنج مازندران هستیم

در این وادی اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج کشور در آمل گفت: ۱۰ درصد تولید برنج مازندران قابلیت صادرات را دارد اما با توجه به ظرفیت و امکانات موجود می توانیم در گام نخست یک درصد تولید برنج مازندران به میزان ۲۰ هزار تن را به روسیه صادر کنیم.

وی افزود: با ارتقاء زیرساخت صادرات این میزان تا ۱۰ برابر افزایش می یابد.

وی همچنین بیان کرد: در حال حاضر روابط ایران و روسیه در یک موقعیت ممتاز تاریخی قرار دارد که این امر فرصت مناسبی برای افزایش صادرات برنج مازندران به روسیه می باشد.

یزدان پناه با بیان این که، با تفاهم نامه ای که با روسیه امضاء شد خدمات حقوقی، مالی و بازار یابی به صادر کنندگان جهت ورود قدرتمندانه به بازار روسیه انجام می شود، اظهار داشت: روسیه سالانه ۲۵۰ میلیون تن واردات برنج دارد که تنها یک میلیون تن از تولیدات داخلی است و بقیه از کشورهای دیگر تامین می شود.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج کشور گفت: با توجه به ذائقه روس ها و مقبولیت برنج مازندران فرصت مناسبی برای تصاحب بازار مصرف برنج روسیه است.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد ۰۶:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۳
    0 0
    سلام سنگ بزرک نشان چیست ماتولیدکنندگان هیچ حامی نداریم فقط حرف درمانی اخرتاکی نابودمان کردیدبابی برنامگی خوراک دام راگران کردیدواجازه ندادیددام هم قیمتش باخوراک متعادل بشه که دامدارتمام دام مولدش راکشتارکردونابودشدوکشورهم دچارکمبوددام شده باواردات بی حساب کتاب برنج کشاورزان کشوررابیچاره کردیدالان محصول رودستش مانده کشاوزهم شرمنده خانواده اش میباشدحالاشماحرف بزنیدخسته کردیداگربرنامه ریزبودیداینقدرواردات نمیکردیدبرنج قیمتش 60تا70هزارتومان هرکیلوراکسی نمیخره بعضی ازرزونامه هامینویسن قیمت برنج اتش گرفت بالارفت شایدبالابره ولی سوداین توجیب کی میره همان کسی که بیش از1/8میلیون تن برنج واردکرده